Spill og lek

Neste skolechat

09. desember 2021

Konsept: Temachatten

I konseptet 'Temachatten' får elevene mulighet til å snakke om et forhåndsbestemt og aktuelt tema sammen med andre elever fra nabolandene sine. Under chatten vil tilfeldige spørsmål eller diskusjonsemner dukke opp slik at alle deltakerne ser dem. Spørsmål kan f.eks. være «Hvor bor julenissen?» (Temachatten 'Jul') eller «Hva synes du om aksjonen «Skolestreik for klima» som Greta Thunberg var initiativtaker til?» (Temachatten 'Klima').

Spørsmålene varierer etter tema og mål. I noen temachatter setter spørsmålene spesielt fokus på temaspesifikke og faglige diskusjoner, mens i andre tilfeller åpner spørsmålene snarere opp for et lærerikt språkmøte mellom dansk, svensk og norsk i en nordisk kulturell kontekst.

Aktuelle temaer kan finnes på påmeldingssiden og på høyre side under 'Relaterte sider'.

Slik fungerer det:

I Temachatten kan elevene delta individuelt eller i grupper på 2-3 personer.

• Til en del av chattene finnes det valgfrie forberedelsesaktiviteter som kan gjennomføres før man setter i gang med temachatten.
  • Chatten starter når det første spørsmålet vises på skjermen. Fra dette tidspunktet har man fem minutter på seg til å snakke sammen før turen forsetter og man møter neste person.
  • Når man er ferdig med et spørsmål og vil gå videre, klikker man bare helt enkelt videre til neste spørsmål.
  • Kommunikasjon på nettet kan være utfordrende fordi man ikke sitter sammen – og fordi chatten foregår på dansk, svensk og norsk. Vær derfor ekstra oppmerksom på å være vennlig, åpen og imøtekommende, sånn at alle får en god opplevelse.

ipad skolechat.jpg