Spill og lek

Glemt passord?

Popcorndagen

Popcornchatt da.jpg

Den 19. januar er det nemlig den internasjonale popcorndagen, og da smeller det i mikrobølgeovner og kasseroller over hele verden. Så pop popcorn hele dagen – kanskje sammen i klassen også? Sett deg ned med elevene dine i chatterommet vårt for å møte og snakke om film med andre elever fra hele Norden.

Chatten består av to deler:

1) Se filmen

2) Bli med i chatten

Så enkelt er det altså å delta. Vi har valgt den nye norske kortfilmen Sparkekoret fra 2020 (med 18 minutters lengde) som dere skal se i klassen før chatten. Sparkekoret er en fortelling om fremmedfrykt, tilgivelse og å våge og følge drømmene sine.

Det er viktig å se filmen før chatten for å kunne følge med på diskusjonsspørsmålene som dukker opp under chatten. Spørsmålene som blir stilt kan f.eks. være «Kunne filmen ha funnet sted utenfor Norden?» eller «Hvordan fremstilles maskulinitet i filmen?». Det er opp til elevene å reflektere over filmen i chatten sammen, men hvis du som lærer vil forberede elevene dine, kan dere først diskutere filmen sammen i klassen.

Hva? Nordisk skolechat

Hvem? 5.-7. klasse og 8.- 10. klasse

Nåe? 19.1 Kl.10.00-11.00 & 12.00-13.00 (CET)