Spill og lek

Glemt passord?

Temachatten Nordisk litteraturuke

Hva?  Nordisk skolechatt - temachatten Nordisk litteraturuke

Hvem?  Hele Norden. 4.-6. klasse (5.–7. trinn i Norge og Island)

Når?  15. november kl. 13.00-14.00 (CET)

Om Nordisk litteraturuke

En gang hvert år arrangeres Nordisk litteraturuke. Grunnideen i dette prosjektet går ut på at man i hele Norden tenner et lys, og leser høyt fra samme bok. I år er litteraturuken lagt til uke 46 med oppstart 15. november. Temaet er Drømmer og lengsel i Norden.

Mer informasjon om prosjektet finnes på nordisklitteratur.org.
Her kan du lese mer om hvordan man deltar.

Årets høytlesningsbok for barn er Pärlfiskaren av Karin Erlandsson. Boken er en eventyrfortelling om perlefiskeren Miranda, som forsøker å finne den legendariske øyesten. Ifølge legenden vil den som finner denne spesielle perlen aldri mer lengte etter noe.

Nordisk skolechatt under litteraturuken

I forbindelse med litteraturuken arrangerer vi Nordisk skolechatt med litteraturtema!

Temachatten tar utgangspunkt i årets tema, og gir elevene muligheten til å snakke med elever i hele Norden om både drømmer og bøker. Nordisk skolechatt bidrar videre med et språkmøte som de som deltar i høytlesningen vil kunne få oppleve. Dette vil gi en ytterligere nordisk dimensjon. Et forslag kan være å starte med å tenne et lys, for så å lese høyt fra Pärlfiskaren. Deretter kan man la elevene fortsette inn i skolechatten.

Mer om konseptet temachatten kan du lese om her. Påmelding av klassen til chatten foregår her. Husk å diskutere oppførsel på nettet med elevene før de deltar i skolechatten.

plakat21-1.png