Spill og lek

Glemt passord?

Vennedagschatt

undefined

Den 14. februar feires Valentinsdagen, men skolechatten velger å ta inspirasjon fra Finland der dagen går under navnet Vennedag. I vennedagschatten får elevene skrive i en egen Mine venner-bok med de nye nordiske vennene som de møter under chatten.

Hvordan foregår det?

Alle elever tildeles et Mine venner-papir, som fylles ut sammen med chatt-partneren ved at elevene intervjuer hverandre. Når ett papir er utfyllt, kan eleven gå videre til neste chattpartner og fylle ut et nytt papir. Målet er at elevene langsomt skal lære hverandre å kjenne ved å høre om forskjeller og likheter i språket gjennom enkle spørsmål om eksempelvis søsken, favorittfarge, hobby osv.

Forbered deg slik:

• Gå igjennom Mine venner-arket med elevene og forklar hva målet med chatten er. Diskuter gjerne hvordan man skal oppføre seg i chatten – at man skal møte hverandre med respekt og sammen med sin chattpartner veksle mellom hvem som stiller spørsmål.
  • Det kan være fint å gå igjennom spørreord på de skandinaviska språkene. Hjelp med det kan du finne her.
  • Mer om hvordan en skolechatt foregår kan du lese om her.

Hva du trenger:

•  Skriv ut Mine venner-arket: klasse 4-7 og klasse 8-10.

• Vennedagschatten er utviklet for øvelser på nabospråkene: svensk, dansk og norsk. Derfor finnes arket tilgjengelig på svensk, dansk, bokmål og nynorsk.

•  Penner