Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

Vennskap i koronatider

Dengang Danmark Lukkede Ned (1).jpg (1)

Visste du at i Finland kalles Valentinsdagen for Vennedagen? Korona har påvirket livene våre og ikke minst relasjonene våre på mange måter. Hva skjer med vennskap når skolene stenger, vi må holde avstand og fysiske relasjoner blir satt på pause? I denne skolechatten får elevene sette den vanskelige koronasituasjonen i et felles perspektiv på tvers av lande- og språkgrensene.

Vi kan stolt presentere at vi har fått mulighet til å vise filmen "Dengang Danmark lukkede ned" (2020) som følger flere skoleelever under nedstegningen i Danmark våren 2020. Filmen er et unikt stykke samtidshistorie der over 400 barn i alderen 5-14 år har vært med og delt sine historier. Filmen har blitt nominert til Robert-prisen i kategorien årets kortfilmdokumentar. Se den, eller deler av den, med klassen din før chatten i februar. Hva kjenner elevene dine seg igjen i og hva har vært annerledes for dem?

Ingen plass i timeplanen? Ingen fare! Det går like bra å delta i chatten uten å ha sett filmen og selvsagt går det an å være med selv om undervisningen skjer på avstand.

Hva? Nordisk skolechat

Hvem? 5.-7. klasse og 8.- 10. klasse

Nåe? 11 og 12 februar, 12:00-13:00 (CET).

Du kan melde klassen på her.

Du finner filmen her.

Mer om det praktiske og konseptet temachat kan lese her her.