Spill og lek

Glemt passord?

Oppgaven er nå levert

Oppgaver

Simon sier (Kongen befaler)

simon sier.png

Beskrivelse

I aktiviteten Simon sier / Kongen befaler trener elevene lytteferdigheter i nabospråkene dansk og svensk. Gjennom den kjente leken Kongen befaler kommanderer læreren på nabospråket hva elevene skal gjøre, og så skal elevene gjøre, eller ikke gjøre, bevegelsen. Leken fremmer elevenes aktive lytteforståelse i nabospråkene dansk og svensk og bidrar gjennom en aktiv form til å demonstrere om elevene faktisk forstår kommandoen på nabospråket.

AKTIVITET

• Alle elevene står bak stolene sine eller går rundt i rommet.
  • Læreren sier kommandoer til eleverne på nabospråket som f.eks. «Simon sier hoppa/simma/gå som en gammal gubbe... »
  • Elevene skal med bevegelser vise det som sies, men KUN når læreren sier «Simon sier…» før kommandoen. Hvis elevene utfører kommandoen uten at læreren sier «Kongen befaler…», er eleven ute av leken.

Denmark on Apple iOS 11.3

Sweden on Apple iOS 11.3

Norway on Apple iOS 11.3

Simon siger: Hop, dans, leg, slå koldbøtter, svøm, grin, fald i søvn, løb, syng, læg dig ned, gal som en hane, stræk armene, list, spis is, ryd op, rul rundt, drej rundt om dig selv, tegn, mm.”

Simon säger: Hoppa, dansa, lek, slå kullerbyttor, simma, skratta, somna, spring, sjung, lägg dig ner, gal som en tupp, sträck armarna, smyg, ät glass, städa, rulla runt, snurra runt om dig själv, rita, mm.”

Simon sier: Hopp, dans, lek, ta en forlengs rulle, svøm, le, fall i søvn, løp, syng, legg deg ned, gal som en hane, strekk armene, list deg, spis is, rydd opp, rull rundt, snurr rundt om deg selv, tegn, mm.

ØVRIGE VARIASJONER

• La elevene skifte på å ha lærerens rolle og si ord på nabospråket.
  • At elevene er ute av leken når de gjør «feil» kan utelates.

Logg inn for å lese mer

Formål

• å styrke elevenes lytteferdigheter og nabospråksforståelse i nabospråkene dansk og svensk.

Forberedelse

• læreren finner fram relevante ord og setninger på nabospråket

• finn inspirasjon til kommanderende setninger i ordlageret i oppgaveteksten eller bruk Norden i Skolens lydordbok

Materiale