Spel og leik

Oppgåva er no levert

Oppgåver

Rigsfællesskabets historie 1 - Det vanskelige møde

Logg inn for å lesa meir

Instruktør: Martin Breum & Jakob Gottschau

Pedagogiske konsulentar: Niels Vinther

Oppgåver

• 1Oppgåve 2

De skal no vere lærar for klassekameratane dykkar og utvikle ein metode for å gjennomgå eit utsnitt av leksjonen (Rigsfællesskabets historie – del 1) med klassen.

• Set dykk saman i grupper og vel eit klipp frå dokumentarsendinga, som varer maks 6 minutt.
    • Diskuter korleis de kan utvikle undervisningsmateriale om sendinga i klassen

De har ca. 45 minutt til å førebu materialet, medan oppgåva skal kunna bli løyst av elevane dykkar på ca. 15 minutt.

• Kvar gruppe presenterer ideen sin.
    • Klassen stemmer over det beste forslaget.
    • Klassen arbeider no med metoden resten av timen.
    • Alle møtest i plenum med ei felles oppsamling styrt av anten læraren dykkar eller av gruppa dykkar
  • 2Opgave 2
    • Når kom skandinavane første gong til Grønland?
    • Byrjinga av Danmarks meir systematiske kolonisering av Grønland er sett til år 1721. Men kva skjedde det året?
    • Kor stor var den grønlandske befolkninga i 1721?
    • Kva betyr ordet «inuitt»?
    • Gi ei utdjupande forklaring av kva eit «landsråd» er.
  • 3Oppgåve 3
    • Forklar utdjupande kva som kan forståast med omgrepet «riksfellesskap».
    • Gjer greie for omgrepet merkantilisme og drøft og kva rolle merkantilisme har spelt i dansk-nordisk kolonihistorie. Bruk leksikon og grunnbøker for å svare på oppgåva.
    • Vurder, argumenter og diskuter om riksfellesskapet har vore ein fordel for Danmark.
    • Vurder, argumenter og diskuter om det framleis er grunn for eit riksfellesskap.