Spel og leik
Oppgåve
Lærarrettleiing

Nordisk Skolechat

– nu både for grundskolen og gymnasiale uddannelser!

Nordisk Skolechat er en banebrydende og sjov måde for nordiske skoleelever at møde hinanden på. Chatbegivenheden giver eleverne en unik mulighed for at øve sig i at forstå ligheder og forskelle mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk. I år er Nordisk Skolechat tilbage med det populære koncept GEO-jagten for de lidt yngre elever og det nye koncept Kendis-legen for de lidt ældre elever. Og for første gang nogensinde afholdes Nordisk Skolechat nu for gymnasiale uddannelser!

Skolechaten blir arrangert på bestemte datoar og har fleire tusen deltakarar, så følg med på heimesida og FACEBOOK for info om neste chatrunde!

SÅDAN FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotationschat, som giver elever mulighed for at snakke med andre elever i Norden i en tilfældig orden. På skærmen vil der være to chatvinduer – man ser sig selv i det ene og en tilfældig udvalgt nordisk elev i det andet. Man kan logge ind og deltage i chatten når som helst i løbet af de angivne tidpunkter, ligesom man afslutter når man føler for det. Vær opmærksom på, at det skal være inden for de angivne tidspunkter, hvor chatten er åben!

Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste det kræver er, at man tør prøve sig frem med kommunikation på dansk, norsk og svensk.

Tekniske krav:

• Brug Firefox eller Google Chrome som browser (Safari-iPad).
  • Computer eller tablet (iOS 11 eller nyere oppdatering) med kamera/webcam og mikrofon.
  • Opret en lærer-profil på Norden i Skolen.
  • Vi anbefaler, at eleverne bruger høretelefoner.
  • Test om I har hul igennem til skolechatten i god tid øverst til højre på denne side (firewalls m.m. kan skabe tekniske udfordringer).
  • Mobiltelefoner kan desværre ikke benyttes.

GOD OPFØRSEL - GODE OPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og nye venner – ikke det modsatte. Norden i Skolen kræver derfor, at alle elever behandler hinanden ordentligt og taler respektfuldt til hinanden. Vi anbefaler, at man har en grundig diskussion om god opførsel på nettet (netetik) i klassen, inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak for eksempel med dine elever om, at de ikke bare repræsenterer sig selv, når de snakker med elever fra andre nordiske lande, men at de også er ambassadører for hele deres skole, by og land.

Rapporteringsfunksjon
Om en elev oppfører seg dårlig under chatten kan man rapportere denne eleven ved å klikke på «rapporter» og skrive en kort begrunnelse for rapporteringen. Eleven som rapporteres for dårlig oppførsel vil bli utestengt fra chatten og en e-post blir sendes til elevens lærer som gjør oppmerksom på utsetningen. Vær oppmerksom på at e-posten sendes til den mailen som læreren har registrert hos Norden i Skolen. I e-posten vedlegges også automatisk 5 skjermbilder fra chatten som automatisk tas når eleven blir rapportert.

Hvis læreren mener at eleven kan komme tilbake til chatten klikker han eller hun på «unblock user» og eleven kan så logge inn på chatten igjen. Vær oppmerksom på at nettleseren kanskje må oppdateres for at innloggingen skal bli aktiv.

START NORDISK SKOLECHAT HER

Billeder

ipad skolechat.jpg skolchatt.jpg geojagten.jpg kendisjagten.jpg