Tekst
Video
Spel og leik
Konkurranse
Lydinnspeling
Oppgåve
Faglitteratur
Lærarrettleiing

Gløymt passord?

 

Neste skolechat

God opførsel - gode oplevelser

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og nye venner – ikke det modsatte. Norden i Skolen kræver derfor, at alle elever behandler hinanden ordentligt og taler respektfuldt til hinanden. Vi anbefaler, at man har en grundig diskussion om god opførsel på nettet (netetik) i klassen, inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak for eksempel med dine elever om, at de ikke bare repræsenterer sig selv, når de snakker med elever fra andre nordiske lande, men at de også er ambassadører for hele deres skole, by og land.

Tips for ei betre skulechatoppleving PDF

Rapporteringsfunksjon

Om en elev oppfører seg dårlig under chatten kan man rapportere denne eleven ved å klikke på «rapporter» og skrive en kort begrunnelse for rapporteringen. Eleven som rapporteres for dårlig oppførsel vil bli utestengt fra chatten og en e-post blir sendes til elevens lærer som gjør oppmerksom på utsetningen. Vær oppmerksom på at e-posten sendes til den mailen som læreren har registrert hos Norden i Skolen. I e-posten vedlegges også automatisk 5 skjermbilder fra chatten som automatisk tas når eleven blir rapportert.


Hvis læreren mener at eleven kan komme tilbake til chatten klikker han eller hun på «unblock user» og eleven kan så logge inn på chatten igjen. Vær oppmerksom på at nettleseren kanskje må oppdateres for at innloggingen skal bli aktiv.