Spel og leik

Kendis-legen

kendisjagten.jpg

KENDIS-LEGEN 7.-9. KLASSE (8.-10. KLASSE I NO, IS) + GYMNASIALE UDDANNELSER

Konceptet ’Kendis-legen’ kendes fra det populære selskabsspil, hvor man har en papirlab i panden og skal gætte, hvem man selv er! Eleverne får hver især en kendt person/karakter, som tildeles dem af en automatisk navnegenerator i skolechatten. De ser den anden persons identitet på et navneskilt i chattevinduet og skal prøve at gætte, hvem de selv er ved udelukkende at stille JA-/NEJ-spørgsmål. Det gælder om at være hurtig, for der er nedtælling på, og man har kun fem minutter!

Sådan fungerer det:

• Eleverne logger ind på Nordisk Skolechat.
  • Nedtællingsuret på fem minutter starter, når eleverne har fået kontakt med en anden nordisk elev.
  • Skolechattens navnegenerator tildeler automatisk eleverne et navn på en kendt person eller karakter.
  • Den ene elev begynder med at stille et spørgsmål (Er jeg skuespiller?, Er jeg fra Norden?, Er jeg en kvinde? osv..).
  • Eleverne skiftes til at stille hinanden spørgsmål. Husk kun at svare JA eller NEJ
  • Når der er 30 sekunder tilbage af chattiden, afslører Nordisk Skolechat, hvem man er. Legen afrundes, og det er tid til at sige farvel.
  • Husk at få sagt pænt farvel – det er vigtigt, og det er god stil.
  • Efter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk alle videre til et nyt møde et eller andet tilfældigt sted i Norden – legen er i gang igen!