Teaksta

Bargobihttát

Bargobihtáide

Mikroplast i havet

Luohkkáceahkki 8.-10. luohkká Fága Luonddufága Oahppomihttu Luondu ja biras Fáddá Riggodagat Plastihkka Áhpi Šládja Teaksta
DuckPollutionCharlesRiver (1).jpg

Logge sisa lohkat eambbo

Bargobihttát

• Máŋgalágan válljenvejolašvuođat

• Fáddábargobihttá

• 1Fáddábargobihttá

Lag en illustrasjon over plastsuppene i verden

• Søk etter informasjon om plastsuppene. I hvilke hav finnes de fem såkalte plastsuppene?
      • Tegn/mal et bilde av hele verden og hvor plastsuppene ligger og flyter.
      • Tegn/mal  deretter havstrømmene på illustrasjonen.
      • Snakk med din sidemann om den ferdige illustrasjonen og forklar med egne ord hvordan havstrømmene samler plasten til å bli plastsupper
    • 2Fáddábargobihttá

Arranger en paneldebatt i klassen om forurensing

• Del klassen i to hvor den ene gruppen er forkjempere for miljøvern hvorimot den andre gruppen er representanter som har interesser som motstrider miljøhensyn.
      • Deltagerne i paneldebatten kan være politikere, representanter fra miljøvernorganisasjoner, forskere, klimaskeptikere, representanter fra industri- og handelorganisasjoner eller mannen i gata.
      • Undersøk hvilke verdier og klimasyn deltagerrollen skal ta utgangspunkt i – og kjør debatt!
  • Ustitluohkká

• 1Ustitluohkká

Undersøk hvordan landet ditt forholder seg til FNs Parisavtale

• Finn ut hva Parisavtalen går ut på og søk deretter informasjon om hvordan landet ditt forholder seg til avtalen.
      • Hvilke klimamål inneholder avtalen? Stemmer avtalen overens med landets miljøpolitikk?
      • Skriv i fellesskap en tekst hvor dere argumenterer for hvorfor Parisavtalen er viktig for fremtiden.
      • Del teksten med en vennskapsklasse