Teaksta

Næste skolechat

04. skábmamánu 2020

Spørretimen

I «Spørretimen» får du muligheten til å prate med og stille spørsmål til andre nordiske jevnaldrende om det du ønsker å vite mer om. Hva vet du for eksempel om de nordiske landene, og hvordan det er å være ung andre steder enn der du selv er oppvokst? Lærer alle i Norden dansk, norsk og svensk på skolen?

Før spørretimen kan dere gå sammen i grupper på to–tre elever og forberede spørsmål til hvert land, om ting dere lurer på. Det kan være om hva som helst, men tenk på hva som kunne vært interessant å prate om med jevnaldrende fra et annet nordisk land - nå som dere har sjansen!

Slik fungerer det:

• Grupper på to–tre elever forbereder en rekke spørsmål til jevnaldrende fra hvert av de nordiske landene (obs: i forkant av Nordisk skolechat)
  • Alle grupper har tilgang til PC der de kan logge inn på Nordisk skolechat. Det holder at én i gruppen logger inn.
  • Når dere får kontakt med andre nordiske elever i skolechaten, kan dere begynne med å hilse på hverandre og presentere dere selv. Å kommunisere over nettet med noen som snakker et annet språk, kan være vanskelig. Vær derfor ekstra oppmerksom på å være vennlige, åpne og hjelpsomme, slik at alle får en god opplevelse.
  • Spørretimen begynner når det første spørsmålet er stilt.
  • Avslutt chaten når ingen har flere spørsmål. Husk å takke for praten og si ha det til hverandre. Klikk deretter på <Neste>, og begynn en ny chat – flere elever venter på dere!

Govat

ipad skolechat.jpg