Teaksta
Video
Spealat ja stoahkan
Gilvu
Jietnabádden
Bargobihttá
Oahpaheaddjebagadus

Vajálduhttán beassansáni?

 

Vennskap i koronatider

Dengang Danmark Lukkede Ned (1).jpg (1)

Visste du att i Finland kallas Alla hjärtans-dag för Vändagen? Corona har påverkat våra liv och inte minst våra relationer på många sätt. Vad händer med vänskapen när skolor stänger, vi måste hålla avstånd och relationer sätts på paus? I denna skolchatt får eleverna sätta den svåra coronasituationen i ett gemensamt perspektiv över lands- och språkgränserna.

Vi kan stolt presentera att vi har fått möjligheten att visa filmen Dengang Danmark lukkede ned (2020) som följer flera skolbarn under nedstängningen i Danmark våren 2020. Filmen är ett unikt stycke samtidshistoria där över 400 barn i åldrarna 5-14 har varit med och delat sina berättelser och har nominerats till Robert-priset i kategorin årets kortfilmsdokumentär. Se den, eller delar av den, med klassen inför chatten i februari. Vad känner dina elever igen sig i och vad har varit annorlunda för dem?

Ingen plats i planeringen? Ingen fara! Det går lika bra att delta i chatten utan att ha sett filmen och självklart går det att vara med även om undervisningen sker på distans.

 

Vad? Nordisk skolchatt

Vem? Klass 4-6 och 7-9

När? 11 och 12 februari kl. 12.00-13.00 svensk tid

 

Ni kan anmäla er HÄR.
Ni hittar filmen HÄR.
Mera kring det praktiska och konceptet temachatten hittar du HÄR.