Teaksta
Oahpaheaddjebagadus

Vajálduhttán beassansáni?

DET NORDISKE PLASTKAPLØB 2022

I april er det tid for den største vårreingjeringa i Norden - plastkappløpet 2022! Norden i skolen utfordrar klassar på alle trinn i heile Norden å i april vere med og motverke forsøpling. De vel sjølve om det er stranda, skogen, skulegarden eller nokon annan plass som treng hejlpa dykkar aller mest! Plastløpet er eit gratis, praksisbasert undervisningskonsept med formål å vekke interessa og viljen elevane har til å takle problemet med forsøpling av naturen vår.

Korleis går vi fram for å delta?

1. Leite opp ein plass i naturen som er forsøpla og treng dykkar hjelp.
2. Starte klokka og samle saman så mykje plast og ikkje-nedbrytbart materiale de kan på 15 minutt.
3. Ta med det innsamla søppelet tilbake til skulen og ta eit bilete av det saman med klassen. Last deretter opp biletet på nordeniskolen.org.
4. Sorter søppelet! Del klassen inn i grupper og gjer til og med sorteringa til ein kul stafett. Kven sorterer sin tildelte søppelhaug raskast? OBS! Søppelet må sjølvsagt vere sortert rett!

VINN TIL KLASSEKASSEN

Dei deltakande klassane konkurrerer om ein gevinst på heile 5000 DKK til klassekassen! De har tid til å gjennomføre kappløpet frå 1. april til 30. april 2022.

Etter det kjem ein vinnar til å trekkast ut blant alle klassar som har lasta opp eit bilete på www.nordeniskolen.org. Mykje lykke til!

Vil du auke elevane sine kunnskapar ytterlegare, kan du bruke vårt undervisningsmaterial om plast og forsøpling.

Bonusoppgåve: Ei skikkeleg søppelhistorie:
Det er tid for å vekke fantasien - vel søppel frå søppelhaugen og finn på ei historie om det. Korleis hamna det der det hamna? Kven kasta det og kvifor? Kvar kjem det til å hamne dersom det blir gjenvunne? Kva hadde skjedd om de ikkje plukka det opp? Lag gjerne tilhøyrande plakatar som de kan henge opp i klasserommet.

SEARVVA ‘PLASTIHKKAVUOSTTILDEAPMÁI’

SE MATERIALE OM PLASTAFFALD
SE MATERIALE  OM PLASTAFFALD

Dieđiheapmi