Text
Video
Spel och lekar
Tävling
Ljudinspelning
Uppgift
Facklitteratur
Lärarvägledning

Glömt lösenordet?

 

06-10-2014

Greenland Eyes International Film Festival i Torshavn

Greenland Eyes International Film Festival i Torshavn

I disse dager går den internasjonale grønlandske filmfestivalen Greenland Eyes International Film festival av stabelen i Torshavn på Færøyene. Filmfestivalen er verdens største festival med et grønlandsk fokus, og inneholder blant annet filmvisninger av spillefilmer, dokumentarer og undergrunnsfilmer, spørretimer med instruktører og produsenter, konserter og kunstutstillinger. 

Filmfestivalen ble åpnet i Torshavn i går, og holder det gående frem til torsdag 9.oktober. Med fokus på det urbane, avantgarde og internasjonale ved Grønland, viser festivalen oss sider av landet vi normalt ikke ellers ser i Norden. «Nuummioq» («En fra Nuuk»), - Grønlands første internasjonale spillefilm, sparket i går festivalen i gang, der instruktør Otto Rosing var med på Skype fra København. Festivalen byr på et vidt spenn fra animasjonsfilmer, til kunstfilmer og verdensberømte produksjoner som «INUK», der instruktør Mike Magidson kommer og introduserer filmen og besvarer spørsmål etter filmvisningen. Et av de nyeste tilskuddene som blir vist på festivalen er dokumentarfilmen «Afernat», som har høstet mye ros og lovord, der begge instruktører også er med til spørretime etter visningen av filmen.

Tidligere har festivalen blitt holdt i Berlin (2012), men i år turnerer den i alle de nordiske landene. Greenland Eyes International Film Festival har et sterkt fokus på kunst, kultur, Grønland, Norden, globalisering, miljø, film og musikk, og er derfor interessant for alle der ute med interesse for kultur i Norden, unge som eldre. Festivalen, og bakmennene; kunstner og festivaldirektør Ivalo Frank, og filmprodusent Nicholas Alan, ønsker alle hjertelig velkommen til en festival proppet med spennende kultur fra Grønland. Alle filmvisninger er gratis. Bildet er hentet fra filmen "INUK".

Dersom du ønsker mer informasjon om festivalen og dens turnedatoer, kan du besøke hjemmesiden http://greenlandeyes.com