Text
Video
Spel och lekar
Tävling
Ljudinspelning
Uppgift
Facklitteratur
Lärarvägledning

Glömt lösenordet?

 

20-10-2014

Greenland Eyes International Film Festival kommer til Reykjavik

Greenland Eyes International Film Festival kommer til Reykjavik

Greenland Eyes International Film Festival seiler videre på sin turné gjennom Norden. Nå står Island for tur, og den 30.oktober ankommer festivalen Nordens Hus i Reykjavik.

Festivalen er verdens største av sitt slag med et grønlandsk fokus, og på festivalen kan man oppleve alt fra filmvisninger av spillefilmer, dokumentarer og undergrunnsfilmer og historiske optagelser som f.eks. Aulahuliat (Moving Images) om Thuleforflytningen i 1953, spørretimer med instruktører og produsenter, samt konserter og kunstutstillinger. Festivalen sparkes i gang den 30.oktober kl 18.00 med visning av den grønlandske film Nuummioq (En fra Nuuk), som blir presentert av filmens regissør Otto Rosing. Den 4.november kl 21.00, kan man oppleve konserter med den islandske elektronikagruppa Samaris, og grønlandske Nive Nielsen & the Deer Children. Man kan også oppleve kunstutstillingen "13" av Inuuteq Kriegel og Filp Gielda. Alle arrangementer er gratis.

Tidligere har festivalen blitt holdt i Berlin (2012), men i år turnerer den i alle de nordiske landene. Greenland Eyes International Film Festival har et sterkt fokus på kunst, kultur, Grønland, Norden, globalisering, miljø, film og musikk, og er derfor interessant for alle der ute med interesse for kultur i Norden, unge som eldre. Festivalen, og bakmennene; kunstner og festivaldirektør Ivalo Frank, og filmprodusent Nicholas Alan, ønsker alle hjertelig velkommen til en festival proppet med spennende kultur fra Grønland.

Dersom du ønsker mer informasjon om festivalen og dens turnedatoer, kan du besøke hjemmesiden http://greenlandeyes.com.