Norden i Skolens grunnfinansiering kommer fra Nordisk ministerråd, som er en del av det offisielle nordiske samarbeidet. De nordiske landenes liknende kultur og språklige bakgrunn, felles historie og geografiske nærhet har skapt en nordisk tilhørighet som de nordiske landene har valgt å jobbe med gjennom offisielt samarbeid. Det offisielle nordiske samarbeidet skjer i Nordisk ministerråd og Nordisk råd og omfatter Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, samt Færøyene, Grønland og Åland.
Nordisk ministerråd – regjeringssamarbeidet
Nordisk ministerråd er et politisk organ for samarbeid mellom regjeringene i de nordisk landene (inkludert styret for Færøyene, Grønland og Åland). Nordisk ministerråd arbeider for felles løsninger innenfor områdene der de nordiske landene kan oppnå større resultater ved å samarbeide enn ved å løse oppgavene hver for seg. I henhold til nåværende mål skal Norden være verdens mest bærekraftige og integrerte region innen 2030. De viktigste arbeidsområdene er økonomi, næringsliv, utdanning, forskning, kultur, medier, lover og regler, miljø og natur, velferd og likestilling, samt utenrikspolitisk samarbeid. Nordisk ministerråd ble dannet i 1971 og er til tross for navnet ikke ett, men flere ministerråd. Sammensettingen i de ulike ministerrådene varierer altså avhengig av hvilket politikkområde det handler om, der hvert politikkområde har et motsvarende ministerråd bestående av fagministre fra de nordiske landene.
Nordisk råd – det parlamentariske samarbeidet
Nordisk råd er eldre enn Nordisk ministerråd og ble dannet i 1952 med mål om å fremme samarbeidet mellom de nordiske landene, og er samarbeidsorganet for de nordiske landenes parlament. Nordisk råds parlamentarikere blir fremfor alt drevet av viljen til at Norden skal være en bra region å bo, leve og arbeide i. Dette er også det primere målet for de forslagene som oppstår i Nordisk råd. Et forslag som realiseres og som har gitt en stor innvirkning på samfunnet er den nordiske passunionen som lar nordiske medborgere reise uten pass i de nordiske landene. Denne ble opprettet i 1954.
Rådet har 87 valgte ledermøter. Danmark, Finland, Norge og Sverige har 20 ledermøter hver, hvorav Danmarks representanter består av to fra Færøyene og to fra Grønland, mens Finland har to representanter fra Åland. Island har syv ledermøter. Rådets medlemmer sitter i landenes parlamenter og utnevnes av parlamentene etter forslag fra partigrupperinger. Direkte valg til Nordisk råd forekommer ikke.