Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler

Nordisk Skolechat

Nordisk Skolchatt är en banbrytande rotationschatt och ett roligt sätt att träffa andra nordiska skolelever på medan man övar kunskaperna i danska, norska och svenska. Skolchatten ordnas på bestämda datum och har flera tusen deltagare, så håll utkik på hemsidan och Facebook för nästa chattrunda!


Rotationschatten ger elever möjlighet att prata med andra elever i Norden i en slumpmässig ordning. På skärmen kommer det finnas två chattfönster – man kan se sig själv i det ena och en slumpmässig nordisk elev i det andra. Knappen <Nästa> kan användas när som helst för att hoppa från det ena spontana mötet till det andra. Alla skolelever i Norden kan vara med, men det kräver att man vågar prova sig fram på danska, norska eller svenska. Deltagandet är gratis!

 

 

TEKNISKA KRAV

Deltagande i chatten kräver följande:

  • Firefox eller Google Chrome används som browsers.
  • Dator med kamera/webcam och mikrofon.
  • Registrera användare (en lärare registrerar sin klass och ger sina elever en registrerings-länk).
  • Vi rekommenderar att eleverna använder headsets.
  • Testa om allt går igenom till skolchatten i god tid överst till höger på denna sida (lokala brandväggar m.m. kan skapa tekniska utmaningar).

 

GOTT UPPFÖRANDE, GODA UPPLEVELSER

Nordisk Skolchatt ska skapa goda upplevelser och nya bekanta – inte motsatsen. Norden i Skolan ställer därför krav att alla elever behandlar varandra med respekt och pratar respektfullt med varandra. Vi rekommenderar att man i klassen har en grundlig diskussion om bra beteende på nätet (webetik) innan man sätter igång med Nordisk Skolchatt. Prata t.ex. med dina elever om att de inte bara representerar sig själva när de pratar med elever från andra nordiska länder, utan att de också är ambassadörer för hela sin skola, ort och land.

 

Nordisk Skolchatt är inte öppet hela dygnet, utan endast i en speciell tidsperiod, då trafiken blir övervakad. Det finns som utgångspunkt ingen censur men om opassande beteende registreras kan Norden i Skolan snabbt blockera enskilda. Det finns även en ”Anmäl”-knapp som eleverna kan använda i särskilda situationer om man upplever grövre opassande beteende.

 

NORDISK SKOLCHAT 6.11, 9.11, 15.11.2018!