Spil og leg

Simon siger

simon sier.png

Beskrivelse

I aktiviteten Simon siger øver eleverne lyttefærdigheder i nabosprogene dansk, norsk og svensk. Gennem den kendte leg Simon siger kommanderer læreren på nabosproget hvad eleverne skal gøre, hvorefter eleverne skal afkode dette for at kunne lave (eller ikke lave) bevægelsen. Legen fremmer elevernes aktive lytteforståelse i nabosprogene dansk, norsk og svensk og bidrager gennem sin deltagende form til at demonstrere, om eleverne faktisk forstår kommandoerne på nabosproget.

AKTIVITET

• Alle elever står bag deres stol eller går rundt i salen.
  • Læreren siger kommandoer til eleverne på nabosproget som f.eks. ”Simon siger hoppa/simma/gå som en gammal gubbe...
  • Eleverne skal med bevægelser vise det/de ord, der bliver sagt, men KUN når læreren siger ”Simon siger…” før kommandoen. Hvis eleverne udfører kommandoen, uden at læreren siger ”Simon siger…”, er eleven ude af legen.

Denmark on Apple iOS 11.3

Sweden on Apple iOS 11.3

Norway on Apple iOS 11.3

Simon siger: Hop, dans, leg, slå koldbøtter, svøm, grin, fald i søvn, løb, syng, læg dig ned, gal som en hane, stræk armene, list, spis is, ryd op, rul rundt, drej rundt om dig selv, tegn, mm.”

Simon säger: Hoppa, dansa, lek, slå kullerbyttor, simma, skratta, somna, spring, sjung, lägg dig ner, gal som en tupp, sträck armarna, smyg, ät glass, städa, rulla runt, snurra runt om dig själv, rita, mm.”

Simon sier: Hopp, dans, lek, ta en forlengs rulle, svøm, le, fall i søvn, løp, syng, legg deg ned, gal som en hane, strekk armene, list deg, spis is, rydd opp, rull rundt, snurr rundt om deg selv, tegn, mm.

ØVRIGE VARIATIONER

• Lad eleverne skiftes til at have lærerens rolle og sige ord på nabosproget.
  • At eleverne er ude af legen, når de gør ”forkert”, kan udelades.

Aktiviteten Simon siger er en del af projektet JEG HETER DET JAG HEDDER

Login for at se mere

Formål

• at styrke elevernes lyttefærdigheder og nabosprogsforståelse i nabosprogene dansk, norsk og svensk.

Forberedelse

• læreren finner frem relevante ord og sætninger på nabosproget

• hent inspiration til kommanderende sætninger i ordlageret i opgaveteksten eller brug Norden i Skolens lydordbog

Materiale