Spil og leg

Glemt password?

Vennedagschat

undefined

Den 14. februar er valentinsdag eller alle hjerters dag, men skolechatten vælger at tage inspiration fra Finland, hvor dagen går under navnet vennedag. I vennedagschatten vil eleverne udfylde deres egen vennebog med de nye nordiske venner, som de møder i løbet af chatten.

Hvordan foregår det?

Alle elever tildeles et "Mine venner"-papir, som udfyldes sammen med chatpartneren ved at eleverne interviewer hinanden. Når et papir er udfyldt, kan eleven gå videre til næste chatpartner og udfylde et nyt papir. Formålet er, at eleverne på en underholdende måde kan lære hinanden at kende og høre forskelle og ligheder i sprogene gennem enkle spørgsmål om eksempelvis søskende, yndlingsfarve, fritidsinteresser og så videre.

Forbered jer sådan:

• Gennemgå Mine venner-arket med eleverne og forklar, hvad målet med chatten er. Diskutér gerne opførsel i chatten - at man møder hinanden med respekt og skiftes med sin chatpartner om at stille spørgsmål.
  • Det kan være godt at gennemgå spørgeord på de skandinaviske sprog. Hjælp til det, kan I finde her.
  • Mere om hvordan en skolechat foregår, kan I læse her.

Hvad skal bruges?

• Udskrevne Mine venner-ark: klasse 3-6 og klasse 7-10

• Vennedagschatten er udviklet til nabosprogstræning på svensk, dansk og norsk. Derfor er arket tilgængeligt på svensk, dansk, bokmål og nynorsk.

• Skriveredskaber