Spil og leg
Lærervejledning

Glemt password?

Venskab i coronatider

Dengang Danmark Lukkede Ned (1).jpg (1)

Vidste du, at i Finland kaldes Valentinsdag for Vennedagen? Corona har påvirket vores liv og ikke mindst vores relationer på mange måder. Hvad sker der med venskabet, når skoler lukker, vi må holde afstand og relationer sættes på pause? I denne skolechat kan eleverne sætte den svære coronasituation i et fælles perspektiv over lande- og sproggrænserne. Vi anbefaler varmt at se den prisnominerede dokumentar Dengang Danmark lukkede ned (2020), som følger skolebørn under nedlukningen af Danmark i foråret.

Vi kan stolt præsentere, at vi har fået muligheden for at vise filmen Dengang Danmark lukkede ned (2020), som følger flere skolebørn under nedlukningen af Danmark i foråret 2020. Filmen er et unikt stykke samtidshistorie, hvor over 400 børn i aldrene 5-14 har været med til at dele sine beretninger, og den blev nomineret til en Robert-pris i kategorien "årets kortfilmsdokumentar". Se den, eller dele af den, med klassen før chatten i februar. Hvad kender dine elever sig igen i, og hvad har været anderledes for dem?

Ingen plads i kalenderen? Ingen fare! Det går fint an at deltage i chatten uden at have set filmen, og selvfølgelig kan man være med, selv om undervisningen sker på distance.

Hvad? Nordisk skolechat

Hvem? 4. til 6. klasse og 7. til 10. klasse

Hvornår? 11 och 12 februar kl. 12.00-13.00 (CET)

I kan tilmelde jer her.
I finder filmen her.
Mere om det praktiske og konceptet temachat finder du her.