Norden i skolen deltager sammen med Københavns Universitet i projektet NordUng, hvis formål er at styrke den nordiske samhørighed mellem unge i uddannelse. I projektet deltager skoler, lærere og didaktiske udviklingskonsulenter fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne.
I løbet af NordUngs tre år (2023-2026) udvikles undervisningsforløb og aktivitetsforslag, som kan støtte lærere i alle de nordiske lande i at arbejde med et nordisk perspektiv i en række fag, for eksempel modersmålsfag, historie, samfundsfag, naturvidenskabelige fag m.m. Deltagende lærere og elever skal sammen med sine udviklingskonsulenter udvikle, teste og kvalitetssikre undervisningsmaterialet, som til slut havner hos os på Norden i skolen. Resultatet er en række vidt forskellige undervisningsforløb som kan ses nedenfor.
Sprog

Vores nabosprog – udforskende læsning

Noveller fra Norden

Nordiske samvittigheder: valg og konsekvenser

Minoritetsstemmer og sproglig identitet

Fællessang i Norden

Menneske og natur

Nabosprog i undervisningen

Vestnordiske sprog

Remediering af folkeviser og -eventyr

Flersproglighed som kreativ ressource

Virtuel slang

Samerne - nordens urfolk

Linjer i Norden

Virtuel lyrik
Musik
Inspirationsmateriale
På denne side finder du som lærer inspiration til længere forløb, såsom temadage eller temauger. Materialet er udarbejdet af lærere og skoler, der deltager i NordUng-projektet. Bemærk, at selve materialet er på originalsprog og oversættes ikke.