Tekst
Video
Spel og leik
Konkurranse
Lydinnspeling
Oppgåve
Faglitteratur
Lærarrettleiing

Gløymt passord?

 

03-11-2016

VAR MED NÄR NORDEN SÄTTER PLASTEN PÅ PLATS!

VAR MED NÄR NORDEN SÄTTER PLASTEN PÅ PLATS!


Delta med din skolklass och fokusera på de utmaningar som plast skapar i naturen, när Nordens största undervisningsportal, Norden i Skolan, öppnar Klimatduellen - Det Nordiska Plastloppet.


Klimatduellen är ett undervisningskoncept som i år fokuserar på de problem som plast skapar i naturen. Plastloppet börjar på Den nordiska klimatdagen, den 11. november 2016, och ni kan delta ända fram till Nordens Dag, den 23 mars 2017. Klimatduellen hittar ni på www.nordeniskolen.org, som förvaltas av Föreningarna Nordens Förbund, med stöd från Nordiska Ministerrådet.


Samtidigt med Klimatduellens start lanserar Norden i Skolan-portalen helt nya undervisningsmaterial om just utmaningarna med plast, mikroplast i havet och i våra magar. Materialet utvecklas med de nordiska ländernas läroplan som utgångspunkt, och riktar sig till barn i åldern 12-14 år. Materialet är tillgängligt på åtta nordiska språk, vilket bland annat öppnar upp för en unik dialog över hela Norden. Allt material är gratis. Det enda som krävs är att läraren skapar en användarprofil på portalen www.nordenskolen.org

Det är helt gratis att delta i Det nordiska Plastloppet. Anmäl bara din klass och sen kan ni tävla mot andra skolklasser från hela Norden i kampen för miljön - mot förorening av plast, och vinna 5000 DKK till klasskassan. Under hela perioden för "tävlingen" kan du och din klass följa med i Klimatduellens utveckling, samt se och 'gilla' de många bilder som läggs upp på portalen. Vinnaren är den klass, elev, eller elevgrupp vars bild har fått flest röster när tävlingen avslutas. Det nordiska Plastloppet är öppet för alla årskurser i Nordens grundskolor.

KLIMATDUELLEN - DET NORDISKA PLASTLOPPET - Startar 11. november 2016
1. Skapa en användarprofil och registrera din klass på nordeniskolen.org (detta kan du göraredan nu)
2. Gå ut i naturen och samla så mycket plast och onedbrytbart material som möjligt. Ni har 15 minuter på er. 
3. Ta skräpet med er tillbaka till skolan - ta en bild - logga in och ladda upp den på nordeniskolen.org

PRIS: 6500 SEK till klasskassan (5000 DKK)

Det nordiska Plastloppet stöds av Nordiska Ministerrådet, och deltagande är gratis.