Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

28-03-2017

TAKK FOR KAMPEN OG GRATULERER TIL VINNERNE AV ÅRETS KLIMADUELL PÅ NORDEN I SKOLEN - DET NORDISKE PLASTKAPPLØPET!

De siste 5 månedene har engasjerte nordiske skoleklasser vært med i kampen for et plastfritt miljø. Elever og lærere fra hele Norden har tatt utfordringen fra Norden i Skolen og plukket søppel på strender, i skolegårder og langs forsøplende veikanter.

GRATULERER TIL 7. KLASSE FRA BUGGELAND SKOLE!

Den heldige vinneren av årets Klimaduell er 7. klasse fra Buggeland skole i Norge. De skriver følgende om sitt bidrag; «Vi har plukket plastikk i skoleområdet. OK å kaste plast i natur? Vi mener NEI!» 7. klassen fra Buggeland skole er trukket ut blant over 70 forskjellige nordiske klasser som har deltatt i konkurransen om å vinne 5000 danske kroner til klassekassen sin. Vi har mottatt bidrag fra Åland, Finland, Sverige, Færøyene, Norge, Danmark og Island – fantastisk!

KAMPEN MOT PLASTEN FORTSETTER

Det nordiske Plastkappløpet er over for denne gang, men kampen mot plast i naturen fortsetter på Norden i Skolen. Årets Klimaduell har engasjert mange av Norden i Skolen sine brukere, og derfor ønsker læringsportalen å legge til rette for at dere kan fortsette å sette fokus på problemet med forsøpling av miljøet i undervisningen. Det vil derfor fortsatt være mulig å laste opp bilder av klassen din og søpla som er samlet inn.

Alle bildene som blir lastet opp på www.nordeniskolen.org er med i en årlig trekning om å vinne et eksklusivt klassebesøk av en klimaekspert. Det vil være mulig å laste opp flere bilder, da mange av årets deltagere har ønsket å fortsette kampen mot plast i sitt nærmiljø. Ved å laste opp flere bilder øker dere muligheten for å bli trukket ut som den klassen som vinner klassebesøket av klimaeksperten. Videre vil også undervisningsmaterialet som er utviklet i tilknytning til årets Klimaduell være tilgjengelig på Norden i Skolen.

Igjen - en stor takk til alle elever og lærere som har gjort en strålende innsats i kampen mot plast i naturen under Det nordiske Plastkappløpet! Dere er med til å bevise at vi i Norden kan klare enda mer, når vi møter utfordringene sammen.