Oversættelse mangler

Hilseleg

hilseleg.png

Beskrivelse

I aktiviteten Hilseleg øver eleverne hverdagsfraser på nabosprogene dansk, norsk og svensk ved at bruge dem til at gå rundt i klasseværelset og hilse på hinanden. Aktiviteten fremmer elevernes mundtlige deltagelse i nabosprogsundervisningen og styrker gennem sin produktive tilgang (eleverne får selv ordene i munden) dem I sidenhen at kunne kommunikere med nordiske naboer.

AKTIVITET

1. Læreren udleverer hverdagsfraser (se ordlager under flagene nedenfor) på nabosproget til eleverne eller skriver dem op på tavlen.
  2. Eleverne går rundt i rummet, og når de mødes, hilser de på hinanden med én af fraserne på nabosproget. Eleverne kan også stå på to rækker overfor hinanden.

Denmark on Apple iOS 11.3

Sweden on Apple iOS 11.3

Norway on Apple iOS 11.3

Hej. Hej med dig. Hvordan går det? Hvad hedder du? Jeg hedder…. Hvad laver du?

Hej hej!” (afskedsfrase)

Hej. Hejsan. Hej på dig. Hur mår du? Hur är läget? Jag heter…. Vad gör du?

Hej då!” (avskedsfras)

Hei. Hei på deg.  Heisan. Hvordan går det? Hvordan har du det? Hva heter du? Hva gjør du? Hva driver du med?

Ha det bra!” (avsjedsfrase)

ØVRIGE VARIATIONER

• Øvelsen kan udvides til, at alle har deres egen seddel med en frase på, som de siger til den, de møder, og derefter bytter seddel.
  • Øvelsen kan tage udgangspunkt i sætninger og ord fra en tekst på nabosproget. Eleverne kan f.eks. læse en sætning fra en tekst op, når de mødes på gulvet, og derefter oversætte sætningen sammen.

Aktiviteten Hilseleg er en del af projektet Jeg heter det jag hedder.

Loginerit takusaqarnerorusullutit

Siunertaq

• at skabe så autentisk en situation for eleverne som muligt med det formål at øge forståelse, interesse og kendskab til det andet lands sprog.

Piareersarnerit

• ryd klasseværelset fri for stole og borde sådan at eleverne har plads til at gå rundt og hilse på hinanden
  • søg på internet efter lydinspilninger af hverdagsfraserne eller brug Norden i Skolens lydordbog til at søge efter enkeltord

Najoqqutassat