Teaksta

Hviskelek

hviskeleg.png

Beskrivelse

I aktiviteten Hviskelek øver elevene lytte- og taleferdighetene sine i nabospråkene svensk og dansk på en morsom og uhøytidelig måte. Gjennom den velkjente hviskeleken skal elevene videreformidle et nabospråksord eller -setning ved å hviske det til en klassekamerat og deretter se om ordet blir formidlet videre riktig gjennom hele klassen. Denne aktiviteten fremmer elevenes muntlige deltakelse i nabospråksundervisninga og gir både en språklig og visuell innfallsvinkel til nye nabospråksord på svensk og dansk.

AKTIVITET

1. Elevene står på en rekke og ser framover.
  2. Den bakerste eleven får et ord på nabospråket av læreren og finner på en bevegelse til ordet.
  3. Eleven prikker på ryggen til neste i rekka som snur seg, og eleven viser bevegelsen en gang etterfulgt av å hviske ordet på nabospråket.
  4. Ord og bevegelse gis videre framover i rekka.
  5. Siste elev viser ordet for den første som sjekker om ord og bevegelse er de samme som i begynnelsen.

Denmark on Apple iOS 11.3

Sweden on Apple iOS 11.3

Norway on Apple iOS 11.3

Svømme i havet, bygge hule, jeg kan godt lide at løbe på skøjter, at ride, at tegne, at flyve, gå på månen, danse til den lyse morgen, være til fødselsdag.”

Simma i havet, bygga koja, jag gillar att åka skridskor, åka skidor, spela data-spel, spela fotboll, att rida, att flyga, äta glass, surfa på höga vågor, födelsedagskalas med jordgubbstårta.

Svømme i havet, bygge hule, jeg liker å gå på skøyter, spise is, hei på deg, du er grei, jeg kan snakke norsk, bursdagsfest med godteri.”

ØVRIGE VARIASJONER

• Øvelsen kan startes med kun å hviske ord og siden legge til en bevegelse.
  • Etterhvert kan elevene prøve å huske hele setninger og uttrykk.

Aktiviteten Hviskelek er en del av prosjektet Jeg heter det jag hedder.

Logge sisa lohkat eambbo

Ulbmil

• å styrke elevenes muntlige deltakelse og språklige forståelse i nabospråkene svensk og dansk.

Ráhkkaneapmi

• læreren velger diverse ord og setninger på nabospråket.

Ávdnasat

Govat